casco insumissia fusil roto
x
casco insumissia fusil roto

Para ponerse en contacto con nosotr@s envíanos un email a noticias @ antimilitaristas.org.

En la declaració de la renda... no paguem la guerra!

Nou tríptic d’objecció a la despesa militar a València

Nou tríptic d’objecció a la despesa militar a València

[Els números parlen alt i clar: el govern (els governs) espanyol està potenciant la maquinària militar: la preparació de la guerra és una prioritat en els comptes públics. Els diners que fan possible això ixen de tot el que paguem a través dels impostos. A València, com a molts llocs de l’Estat proposem fer l’OBJECCIÓ A LA DESPESA MILITAR en la declaració de la renda i desviar els diners cap a organitzacions què realment defenen el que s’ha de defendre (vore llista a l’arxiu PDF).]

Tríptic de la campanya 2006 d’Objecció a la despesa militar

TOTS I TOTES ESTEM CONTRA LA GUERRA PERÒ...

Els números parlen alt i clar: el govern (els governs) espanyol està potenciant la maquinària militar: la preparació de la guerra és una prioritat en els comptes públics. Els diners que fan possible això ixen de tot el que paguem a través dels impostos.

Els exèrcits estan per a fer la guerra. Si volem desterrar per fí la guerra de la Història, no podem quedar-nos callats quan s’està mantenint i potenciant l’estructura militarista.

En la declaració de la renda tens l’oportunitat de dir NO A LA GUERRA. Es diu OBJECCIÓ A LA DESPESA MILITAR i es tracta d’un gest desobedient, constructiu, compromès, molt senzill de realitzar i que no té, ara per ara, cap conseqüència legal o administrativa. Si fas objecció a la despesa militar desvies de la teua declaració els diners que anirien a parar a l’estructura militarista cap a qualsevol associació o projecte que estiga construint, ací i ara, un món diferent.

PRESSUPOSTOS DE L’ESTAT: MATAR ÉS MÉS IMPORTANT QUE CUIDAR

- Els comptes de l’Estat per a 2006 destinen 21.208 milions d’euros, el 12’04 % del total, per a mantindre els engranatges de la maquinària de guerra espanyola. És dir, uns 58 milions d’euros diaris sumant el pressupost del Ministeri de Defensa, els projectes d’armament (Eurofighter, míssils, fragates F-100, helicòpters d’atac, avió A400M, tancs Leopard, etc.), els corps i forces de seguretat de l’Estat i les contribucions a l’OTAN i l’UEO, entre altres partides econòmiques.

- 19.000 milions d’euros sumen les subvencions del M. d’Industria en 10 anys per a nous programes d’armament: avions Eurofighter, fragates F-100, submarins S-80, helicòpters d’atac Tigre, tancs Leopard... Fins a 2020, l’Estat té compromesos 26.200 milions d’euros en la compra d’eixos “productes”.

- Les tres últimes inversions de les Forces Armades (Eurofighter, F-100 i Leopard) equivalen a 27 voltes el pressupost per a Cultura i el triple de l’inversió per a creació d’ocupació.

- Al menys el 26% de la despesa pública en I+D per a 2006 està destinada a programes militars. Això suposa 3 vegades el dedicat a investigació bàsica, 5 vegades el dedicat a investigació sanitària; 22 vegades el de l’ investigació agrària i 31 vegades el dedicat a investigació oceanogràfica i pesquera.

- 5 empreses que desenvolupen 11 sistemes d’armament (EADS-CASA, Santa Bárbara, SENER, ITP i NAVANTIA) reben el doble de diners que totes les universitats espanyoles i el CSIC per a I+D civil.

- Espanya és el segon estat del món darrere dels EUA que més recursos dedica a la investigació militar en termes relatius (percentatge respecte al PIB).

- El M. de Defensa és el primer terratinent de l’Estat espanyol i el segon de tota Europa.


CÒM DECLARAR L’OBJECCIÓ?

HAS D’ELEGIR UNA D’AQUESTES MANERES

A. QUOTA PERCENTUAL:

1. Fes la declaració de renda fins a arribar a l’apartat Quota resultant de l’auto-liquidació (diners que hauries de pagar si no hagueres cotitzat cada mes).

2. Calcula el 12% d’eixa quantitat (és el percentatge dels pressupostos de l’Estat que correspon a la despesa militar total).

3. Continua fent la declaració. Quan arribes a l’apartat Retencions i altres pagaments a compte esborra un dels subapartats que no utilitzes i escriu per damunt Per Objecció a la Despesa Militar. A la casella, fica la quantitat calculada en el pas 2.

4. Acaba de fer normalment la declaració.

B. QUOTA FIXA:

1. Fes la declaració de renda fins a arribar a l’apartat Retencions i altres pagaments a compte. Esborra un dels subapartats que no utilitzes i escriu per damunt Per Objecció a la Despesa Militar. A la casella, fica la quantitat de 84 euros (en denúncia pels 84 països empobrits pel deute extern).

2. Acaba de fer normalment la declaració.


PER A AMBDUES OPCIONS

- En acabar la declaració, ingressa la quantitat de la teua objecció a la despesa militar en el projecte alternatiu que hages triat. Demana que al concepte del rebut que et donen al banc o caixa aparega objecció a la despesa militar.

- No oblides incloure en els papers de la teua declaració el justificant de l’ingrés i la carta adreçada al delegat/da d’Hisenda on expliques els motius de la teua acció. Tens un model de carta al final de l’article.

- MOLT IMPORTANT: Comunica’ns que has fet objecció a la despesa militar i així podrem saber quants/es som! Un simple e-mail basta.

Recorda:

- Si la declaració ix a tornar, els passos són els mateixos. El ressultat serà que Hisenda haurà de tornar-te més.

- Si la declaració és de quota zero pots incloure un escrit declarant el teu rebuig cap a la despesa militar


DESTINS ALTERNATIUS PER ALS DINERS DESOBEDIENTS

Aquest any vos proposem que destineu els diners desviats de la vostra declaració cap a alguna de les següents associacions i projectes perquè:

- Són exemples de defenses socials.

- Promouen l’objecció a la despesa militar entre els seus participants.

Accio Ecologista - AGRÓ
www.accioecologista-agro.org
2077-0049-80-3101234300 (Bancaixa)

Campanya AntiBase - Inspecció Ciutadana
www.inspecciociutadana.org
3159-0009-96-1662980521 (Caixa Popular)

Ca Revolta / Centre de Recursos Just Ramirez
www.revolta.org
2077-0170-27-1100386867 (Bancaixa)

CEDSALA (Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica)
asambleacedsala(at)xarxaneta.org
0093-0181-93-0000334367 (Banco de Valencia)

CRIC - Centre de recerca i informació en consum
www.Opcions.org - 93 412 75 94
3025-0001-11-1433230889 (Caixa d’Enginyers)

Custodia Compartida ¡YA! - Associació de Pares i Mares separats
www.custodiacompartida.org
2013-1368-44-0202045395 (Caixa de Catalunya)

Dones de Negre contra la Guerra
2077-0065-46-1101559268 (Bancaixa)

La Llavoreta -
Associació de Consumidors de Productes Biològics

lallavoreta(at)auna.com
2077-0001-27-1103022977 (Bancaixa)

Llibreria Associativa SAHIRI
edicioneslaburbuja(at)yahoo.es
2077-0001-26-3103428719 (Bancaixa)

Per la pau, no a la investigació militar - UPV
pazupv(at)gmail.com
3159-0009-96-1662980521 (Caixa Popular)

Per l’Horta
www.perlhorta.org
2090-2800-56-0040446246 (CAM)

SODEPAU-PV (Solidaritat per al Desenvolupament i la Pau)
2090-2821-49-0040129361 (CAM)

Xarxa valenciana de solidaritat amb Palestina
2090-2821-47-0040137091 (CAM)


MODEL DE CARTA PER A LA DELEGACIÓ D’HISENDA

Cognoms:
Adreça:
Població:

En/Na Delegat/da d’Hisenda:

Un any més arriba el moment de contribuir amb l’IRPF al sosteniment dels serveis públic, i un any més no podem sinó escandalitzar-nos per la immensa quantia dedicada a la Despesa Militar que, com vosté sabrà, no comprén únicament el pressupost del Ministeri de Defensa, sinó que s’amaga en partides assignades a altres ministeris, resultant en total més del doble de l’oficialment reconegut.

Aquest any 2006, l’Estat espanyol dedicarà 21.208 milions d’euros a preparar la guerra, quantitat que supera els pressupostos dels ministeris d’Educació, Cultura, Treball i Afers Socials, i Medi Ambient junts. Aquests números ens diuen clarament quines són les prioritats per a qui detenta el poder polític: preparar-se per a matar és més important que cuidar i educar.

Per això, em sume a la campanya d’Objecció a la Despesa Militar, una campanya de desobediència civil noviolenta d’àmbit estatal amb més de dos dècades d’antigüitat que en cada exercici reuneix més ciutadans i ciutadanes desobedients, amb el fi d’aconseguir la desmilitarització de la política econòmica i reclamar per als impostos un destí coherent amb valors de solidaritat, pau i justícia, principis bàsics d’articulació social. Per tant, decidim conscient, pública i col·lectivament NO FINANÇAR LA DESPESA MILITAR, no col·laborar amb els exèrcits i demanar la seua desaparició.

No se’ns escapa que algunes d’aquestes peticions queden fora de les seues competències. Però altres no. Així doncs, li adjunte el resguard de l’ingrés de la meua quota per Objecció a la Despesa Militar, ________ euros detrets al militarisme i desviats cap a _______________________ (sense afany de defraudar, per tant, com es dedueix de la publicitat donada a la campanya i d’aquesta carta que li remetisc). Amb aquesta quantitat es finançarà un projecte col·lectiu que contribuirà a construir un món més just, solidari i en pau.

Finalment, m’acomiade de vosté convidant-li a realitzar Objecció a la Despesa Militar, perquè desobeir les normes injustes és políticament necessari, democràticament saludable, èticament exigible i, a més, com vosté pot comprovar, està a l’abast de qualsevol de nosaltres.

Atentament,

Signatura:


alternativa antimilitarista-moc
Roger de Flor 8, baix-dta.
46001 VALÈNCIA
retirada(at)xarxaneta.org
96 391 67 02

Més info:
www.insumissia.org
www.nodo50.org/objecionfiscal
www.pangea.org/juspau/siof

Alternativa Antimilitarista - Moc
Administración