casco insumissia fusil roto

Los militares se sienten "intimidados" por nuestra presencia y porque les fotografiemos

Identificación/intimidación militar y policial a antimilitaristas en Tarragona

Identificación/intimidación militar y policial a antimilitaristas en Tarragona

Estos dias ha vuelto un autobús de reclutamiento del ejército a Tarragona y, como no, hemos hecho acto de presencia con nuestra pancarta ("cap exèrcit defensa la pau") y octavillas con comparaciones entre gasto social y militar y un poema de Gloria Fuertes).

Los militares se han dedicado a fotografiarnos del derecho y del revés però no contentos con eso han llamado a la guardia urbana que ha pedido la identificación de los tres activistas que habian acudido al lugar. Hemos enseñado nuestros DNI’s però nos hemos negado a entregarlos por lo que hemos sido conducidos a Comisaria pera identificarnos. Allí han tomado nuestra filiación entre advertencias de que la cosa podia ser larga y que ellos tranquilos porque cobrarian el tiempo que estuviesen allí. Ante nuestra sorpresa, hemos comprobado como guardia urbana, policia y dos personas vestidas de civil recogian y guardaban nuestros datos. Hemos preguntado a la guardia urbana por los dos "civiles" y nos han dicho que no sabian quienes eran.

Finalmente, después de pedir el número de los agentes, hemos firmado en el libro registro de "identificaciones" y nos han dejado marchar, volviendo al lado del autobús. Allí hemos podido asistir a la nueva llegada de los dos agentes que han departido sonrientes con los militares.
Por la tarde, han vuelto a montar el chiringuito y hemos vuelto con la pancarta. Otra vez fotografias a destajo y, esta vés, los mossos d’esquadra que nos han identificado y han revisado nuestras fotografias (parece que són más letales que las de los militares que pueden fotografiar lo que les plazca). Al irse los mossos los militares han abandonado la plaza.

Mosqueados por tanta identificación/intimidación nos hemos retirado orgullosos, sin embargo, por el hecho de que Tarragona ya no aparece en el listado de visitas de los autobuses en la web del ejército y de que los valerosos militares del ejército español se sientan "intimidadados" por cuatro chiquilicuatros.

Adjuntamos el comunicado que hemos preparado (en catalàn)

COMUNICAT DE LA COORDINADORA TARRAGONA PATRIMONI DE LA PAU

Dimecres i dijous hi va haver un bus de reclutament de l’exèrcit a la Plaça Imperial Tàrraco. Avui, divendres, 22 de setembre, hi tornava a ser.

Com hem fet en altres ocasions, algunes persones de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau hi hem anat, hem desplegat una pancarta amb el lema “Cap exèrcit defensa la pau” i hem distribuït octavetes amb un poema de Glòria Fuertes i algunes xifres comparatives de la despesa social i militar. Entenem que una despesa de 58 milions d’euros al dia en armament a l’Estat espanyol (2.739 milions a tot el món) és una vergonya i un atemptat als drets humans, socials i econòmics dels habitants del planeta. Creiem que ja n’hi ha prou d’intentar resoldre les crisis i els conflictes amb els exèrcits.

Des de la nostra arribada a la plaça hem estat observats i fotografiats per persones vestides de civil que anaven amb el bus militar. Els “fotógrafs” es preocupaven que entre les fotografies n’hi haguéssin de les nostres cares i de ben aprop. Immediatament, també, s’han penjat dels telèfons per avisar vés a saber qui.

El dubte s’ha resolt al arribar una dotació d’un vehicle de la guardia urbana que, després de parlar-hi, s’ha adreçat a nosaltres per demanar-nos els DNI’s. Atès que els hem ensenyat però no els hem volgut lliurar ens han fet pujar al vehicle policial per portar-nos a la comisaria a identificar. Allí hem pogut comprovar com les dades dels nostres DNI’s, que finalment hem lliurat per evitar mals majors, han estat anotats per la guardia urbana (que els ha anotat amb molta cura entre advertències que la cosa podia durar força i que a ells no els importava estar-hi molta estona perquè cobrarien el temps que hi estiguessin) i per, si més no una persona de la comisaria que ha anotat les dades en un registre que ens ha fet signar i dues persones joves que no s’han identificat i que han pres les dades amb ells. Preguntada la guardia urbana per aquestes persones ens han dit que no sabien qui eren.

Finalment hem pogut marxar de la comisaria per tornar al costat de l’autobús militar veient, sorpresos, com a la poca estona han tornat a aparèixer els dos guàrdies per xerrar somrients amb els militars que, finalment, han marxat (al voltant de les 14 h.).

A la tarda ha tornat el bus i hi hem tornat nosaltres. Altre cop males cares, fotografies, trucades i, aquest cop, una dotació dels mossos d’esquadra que ens han tornat a identificar i han revisat les fotografies que havíem fet perquè els militars (?) se sentien intimidats, això si, les fotografies que ens han fet a nosaltres no les han revisat. Tan intimidats es devien sentir que, al voltant de les 19 h., al marxar els mossos, han plegat veles i han marxat.

Som conscients que no per això desapareixeran els exèrcits però, com no, ens plau que darrerament Tarragona no surti a les webs que anuncien les visites dels autobusos de reclutament i que els seus ocupants es posin neguitosos i perdin els papers, però trobem indignant les maniobres identificatòries/intimidatòries sense donar explicacions, amb recollida de dades que no sabem a on van i les nombroses fotografies i filmacions de què som objecte quan tothom coneix qui som, que volem, que fem i quina és la nostra trajectòria. Apostem per la dissolució dels exèrcits i no entrarem a discutir sobre la necessitat de la policia, però entenem que si és necessària ho és per fer altres coses que no perdre el temps, i els diners de la ciutadania, identificant i intimidant persones que tan sols estan exercint un dret democràtic.

Tarragona, 22 de setembre de 2006


- Web de la campanya "Tarragona Patrimoni de la Pau":
http://www.tinet.org/ tgnapau/

  • 14 de octubre de 2007 21:14, por soldier_spain

    Me parece patetico, soy militar y te digo 1 cosa, tu en tu vida as sufrido, pues mucha gente y familias an sufrido para que tu tengas esta traquilidad,no te voy a insultar te l voy a preguntar, estas atontado?piensa lo que pones, ami tb me gusta la paz, pero es necesario el ejercito, dedica tu tiempo a algo más productivo.

Alternativa Antimilitarista - moc
Administración