casco insumissia fusil roto

Exposición "Palestina una nacion asediada por la ocupación colonial"

Paraules per la Pau - Junio 2007

Paraules per la Pau - Junio 2007

Ayer, mientras en León celebran el dia de las Fuerzas armadas, en Tarragona hemos celenbrado la tradicional concentración antimilitarista de cada primer domingo de mes (desde hace más de seis años ininterrumpidamente). Este domingo hemos montado la exposición "Palestina una nación asediada por la ocupación colonial". Hemos "repasado", también, las elecciones municiaples, el dia de las fuerzas armadas, los 40 años de resistència en Palestina, etc. (sigue en catalán. Traducción utilizando http://traductor.gencat.cat/)

Aquest matí (ahir) hem fet Paraules per la Pau.

Aquest cop hem repassat el resultat de les eleccions municipals (abstenció, vots en blanc, canvi govern municipal i desaparició candidatura ICV més sensible a les propostes de la Coordinadora), el dia de las "Fuerzas Armadas" a Gijón, Actes pendents (6 de juny, a les 20 h., a La Vaqueria, lectura de poemes palestins i projecció audiovisual i 7 de juny, a les 19,30 h., a la Sala de Graus de la Facultad de Jurídiques de la URV, Av. Catalunya, presentació del llibre de les Jornades sobre el Moviment per la Pau a Catalunya.

Després, Montse Capdevila, de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina ha presentat l’exposició "Palestina una nació assetjada per l’ocupació colonial" que hem instal·lat a la Plaça (malgrat els problemes que ens ha creat el ventijol que feia) i ha recordat els 40 anys de resistència a l’ocupació de Palestina, llegint alguns fragments del següent manifest:.

Podeu veure algunes fotos de l’acte a http://usuaris.tinet.org/tgnapau

Manifest

40 ANYS DE RESISTÈNCIA PALESTINA CONTRA L’OCUPACIÓ MILITAR ISRAELIANA

60 anys de lluita contra l’apartheid a l’Estat d’Israel

Aquest any marca el 40è aniversari de l’ocupació de Gaza i Cisjordània (el juny de 1967), així com el 60è aniversari de la resolució de l’ONU referent a l’establiment de dos estats en l’antic mandat de Palestina (el novembre de 1947).

Partim d’aquestes dues efemèrides per exigir la fi immediata de l’ocupació israeliana, i l’establiment d’una pau justa i duradora entre dos estats, Israel i Palestina.

Els quaranta anys d’experiència d’ocupació han demostrat que no hi ha una solució militar al conflicte al Pròxim Orient, i que la pau és necessària per a tothom. No obstant això, el govern israelià, amb el suport de l’Administració dels Estats Units, estén els assentaments en els territoris ocupats palestins, intensifica el setge polític i econòmic del poble palestí, hi provoca la fam i practica una política de fets consumats amb l’objectiu d’impedir l’establiment d’un estat palestí independent.

Les bases per a una solució del conflicte ja han estat definides per l’Organització de les Nacions Unides i han estat acceptades pel moviment nacional palestí i els grups pacifistes israelians. Les fronteres del 4 de juny de 1967 (la Línia verda) seran les fronteres acordades entre l’Estat d’Israel i el futur Estat independent palestí, un al costat de l’altre. A Jerusalem hi haurà dues capitals -la capital d’Israel i la capital de Palestina. El Mur de l’Apartheid i totes les colònies israelianes en els territoris ocupats palestins seran desmantellades. Els drets de la població palestina refugiada seran satisfets a partir de les resolucions de l’ONU.

Els 40 anys d’ocupació, i la consegüent perpetuació del conflicte, han estès la guerra entre altres països de la zona i són una amenaça per a la pau a la regió i arreu del món.

Les persones i entitats sotasignants fem una crida als nostres governants perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del nostre país.

És per això que exigim les mesures següents:

- Recolzament de l’Estat espanyol i la Unió Europea al nou govern palestí d’unitat nacional i aixecament immediat del bloqueig econòmic sobre el govern palestí.
- Suspensió del comerç d’armes entre l’Estat Espanyol i l’Estat d’Israel.
- Ajuda econòmica urgent per tal de fer front a la catàstrofe humanitària que pateix la població palestina.

LA PAU ÉS POSSIBLE I NECESSÀRIA!

Plataforma Aturem la Guerra, Fundació Pere Ardiaca, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Sodepau, Fundació Alfons Comín, Fundació Món-3, Justícia i Pau, Col·lectiu Palestina Lliure, Associació Talassemtane, Brigada Catalana Venceremos, Movimiento de Solidaridad Internacional, Revista Illacrua, Associació Catalana per la Pau, Fundació L’Alternativa, Foro per a la defensa de la Tercera Edat, Intersindical Alternativa de Catalunya, Fundació Congrés Català de Salut Mental, SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina), MónDivers, ACSUR Las Segovias-Catalunya, Institut de Drets Humans de Catalunya, CIEMEN, IGMAN-Acció Solidària, En Lluita, Comunitat Palestina de Catalunya, Confederació General del Treball (CGT).

 • 5 de junio de 2007 18:01, por aalog11

  Por qué se pone el título en Castellano y el texto en Catalán?. Realmente está página es vergonzosa y realmente con todo el respeto del mundo dais pena.. Espero que realmente en esa super concentración hubiese más personas que las que se aprecia realmente en la foto, por que si estuviese en vuestra piel me moriría de lo patético que es.... Cuando hagais la traducción al castellano si la haceis lo leerá la gente si no.. Pero bueno realmente está página le interesan dos o tres y saber Catalán realmente no lo saben ni la mitad de los que viven allí.

  • 5 de junio de 2007 20:42, por aalog11:¿tus siglas son en castellano o en inglés?

   Mira que hasta te ponen una dirección de una página que te traduce textos y aún así sigues igual de intransigente con otras culturas y lenguas. No es que critiques el encontrarte un texto en catalán (del que además te hacen una introducción en castellano) porque no lo entiendas: en realidad yo creo que lo criticas porque debes ser un vago de solemnidad.

   Pues vas apañado en la red. ¿También harás lo mismo cuando te encuentres un texto en inglés o en cualquier otra lengua que no sea la tuya?

   Menudo retrógado, menuda anticualla. Y esto es sólo una descripción de tu realidad informática hecha con todo el respeto hacia tu persona, claro.

  • 6 de junio de 2007 01:40

   Quanta incultura demuestras... No se que haces en está (te pongo el acento como tu lo pones jaja no sabes ni escribir en tu preciado idioma) página, tu retrogradismo seguro que estará más bien acogido en la pagina del partido popular (¿O quizás en algún foro falangista?)

   Por favor, antes de criticar otras lenguas, aprende la tuya.

   Ah, y con respecto a que "Hay muy poca gente", almenos esas pocas valen más que tu multiplicado por dos millones. Y quizás sea porque este país está lleno de retrógradas como tu el motivo de que tanta poca gente tenga consciencia del mundo en el que vive.

   Salut i llibertat!

 • 6 de junio de 2007 15:28

  Ispresións chen de Tarragona!

  Se beye de luen que toz ro habez currao!

  Toz y todas tenemos muita suerte de tener chen com vusatr@s que ature a melitarizazión de a ciudat de Tarragona.

  Ánimo y a continar triballando por a paz!

  Saludos dende o Pirineo Aragonés!!

  (quina ilusió que em fa veure gent coneguda a les fotos!!!)

Alternativa Antimilitarista - moc
Administración