En un océano de manipulación navegantes antimilitaristas se encuentran en una isla virtual de desobediencia, noviolencia y construcción de la Paz
Secciones
> Campañas
  Objeción Fiscal al Gasto Militar
  Desobedece a las guerras
  Contra la I+D Militar
  Comercio y producción de armas
  Juguete bélico
  Feminismo y antimilitarismo
  Locales
  Varios
  Banca
  Educación para la paz
  La guerra empieza aquí. Parémosla desde aquí
  Recortar lo militar
  Contrarreclutamiento
> Informativa
  Movimiento 15M
> Observatorio de conflictos
  Iraq
  Palestina
  Colombia
  EEUU
  Guerra y mujeres
  Infancia y guerra
  Varios
  Afganistán
  Libia
  Costa de Marfil
  Siria
  Mali
  Sáhara Occidental
  Ucrania
  Turquía
> Documental
  Talleres
  Historia del antimilitarismo
  Noviolencia
  Objeción de conciencia
  Recursos gráficos
  Recursos multimedia
  Teoría política
  Represión
  Medio Ambiente
  Mujeres y antimilitarismo
  Anticapitalismo
  Instituciones militares
  Varios
  Intervencionismo humanitario y misiones de paz
> Cajón de sastre
  Humor
  Creación
  Comentarios gráficos
  Contactos
  Varios
> Solidaridad entre los pueblos

Setmana mundial d’acció contra les bombes de dispersió

Fundació per la Pau

Sección:Comercio y producción de armas
Sábado 30 de mayo de 2009 0 comentario(s) 1157 visita(s)

Del 29 de maig al 4 de juny se celebra en 50 països d’arreu del món una setmana d’activitats per demanar als governs més implicació en l’aplicació del Tractat de Prohibició de les bombes de dispersió. Coincidint amb aquesta setmana de mobilitzacions, la Fundació per la Pau llança el seu informe “El Procés d’Oslo”.

NOTA DE PREMSA - 29 de maig de 2009

Els governs han de fer un esforç perquè el Tractat de Prohibició de les Bombes de Dispersió sigui efectiu.

La Fundació per la Pau llança l’informe “El Procés d’Oslo” coincidint amb la setmana de mobilitzacions.

Des d’avui i fins el 4 de juny se celebra en més de 50 països d’arreu del món la Setmana Mundial d’Acció Contra les Bombes de Dispersió, organitzada per la xarxa internacional Cluster Munition Coalition (CMC). El suport internacional al Tractat de Prohibició que es va adoptar ara fa un any ha crescut, però cal un nou esforç dels governs per aconseguir un major consens i efectivitat del text.

Coincidint amb les mobilitzacions que es duen a terme aquests dies, la Fundació per la Pau llança l’informe “El Procés d’Oslo. La campanya internacional per a la prohibició de les bombes de dispersió”. Aquest informe, redactat per l’investigador Javier Alcalde, detalla els antecedents i el procés que en poc més de dos anys ha portat a l’aprovació d’un tractat internacional que prohibeix les bombes de dispersió.

L’estudi recull el desenvolupament del procés des de la seva gènesi, impulsat pel govern de Noruega, fins a la signatura del tractat a la Conferència d’Oslo el desembre de 2008. També explica la creació i la tasca feta per la xarxa internacional d’ONG que ha impulsat la campanya, la Cluster Munition Coalition (CMC) de la qual la Fundació per la Pau n’és membre, així com els diferents esculls i resistències que es van haver de superar per arribar al redactat final del tractat.

Durant aquesta Setmana Mundial d’Acció, en aquells països que encara no han signat el Tractat, les accions s’encaminaran a demanar als responsables polítics que subscriguin el text. A través d’una acció per Internet es demanarà també als ciutadans que enviïn cartes a cinc governs per demanar-los que se sumin al Tractat.

La Convenció sobre Bombes de Dispersió es va adoptar a Dublín, Irlanda, el 30 de maig de 2008. Prohibeix l’ús, la producció i la transferència de les bombes de dispersió; requereix la destrucció, en un període de vuit anys, de les que es tinguin emmagatzemades; la neteja de les terres afectades en un període de deu anys, i l’assistència a les víctimes. Un total de 96 països han firmat la Convenció i, d’aquests, set l’han ratificat. Perquè entri en vigor el text, calen 30 ratificacions.

L’Estat espanyol va signar el Tractat el 3 de desembre de 2008 i va decidir ratificar-lo en l’acord parlamentari el dia 18 de maig de 2009, que es farà efectiu abans d’acabar el mes de juny. A més, ha estat el primer país a completar la destrucció de les seves municions de dispersió emmagatzemades, el març del 2009.

Article original amb enllaços per enviar signatures

Comenta este artículo   Volver arriba

Nota: los comentarios ofensivos podrán ser eliminados según nuestros criterios de moderación

   
Volver a la página Principal
Ver comentarios
Spip Sitio desarrollado con SPIP v1.9.2 , un programa Open Source escrito en PHP bajo licencia GNU/GPL.
Licencia de Creative Commons Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons, mientras no se indique otra cosa.