En un océano de manipulación navegantes antimilitaristas se encuentran en una isla virtual de desobediencia, noviolencia y construcción de la Paz
Secciones
> Campañas
  Objeción Fiscal al Gasto Militar
  Desobedece a las guerras
  Contra la I+D Militar
  Comercio y producción de armas
  Juguete bélico
  Feminismo y antimilitarismo
  Locales
  Varios
  Banca
  Educación para la paz
  La guerra empieza aquí. Parémosla desde aquí
  Recortar lo militar
  Contrarreclutamiento
> Informativa
  Movimiento 15M
> Observatorio de conflictos
  Iraq
  Palestina
  Colombia
  EEUU
  Guerra y mujeres
  Infancia y guerra
  Varios
  Afganistán
  Libia
  Costa de Marfil
  Siria
  Mali
  Sáhara Occidental
  Ucrania
  Turquía
> Documental
  Talleres
  Historia del antimilitarismo
  Noviolencia
  Objeción de conciencia
  Recursos gráficos
  Recursos multimedia
  Teoría política
  Represión
  Medio Ambiente
  Mujeres y antimilitarismo
  Anticapitalismo
  Instituciones militares
  Varios
  Intervencionismo humanitario y misiones de paz
> Cajón de sastre
  Humor
  Creación
  Comentarios gráficos
  Contactos
  Varios
> Solidaridad entre los pueblos

Acció antimilitarista en contra d’un acte de La Marina espanyola a Barcelona

Indymedia Barcelona

Sección:Desobedece a las guerras
Lunes 8 de noviembre de 2004 1 comentario(s) 1700 visita(s)

Per Assemblea Antimilitarista

Email: aitaka (nospam) cuks.net

LA BARCELONA DE LA PAU NO VOL VAIXELLS DE GUERRA.

Comunicat de premsa de l’assemblea antimilitarista de Catalunya.

El passat dia 7 de novembre va tenir lloc al port de Barcelona, l’entrega de la bandera de combat a la fragata "Almirante Juan de Borbon" per part de l’infanta Pilar de Borbon, acompanyada del rei i altres membre de la familia reial (Leti inclosa).

A les 12 del migdia, una vintena d’activistes antimilitaristes han manifestat la seva oposició a l’acte, a la presència de la familia reial, a la hipocresia del tripartit i a la presencia de vaixells de guerra al port de Barcelona. L’acte de protesta ha consistit en el desplegament d’una pancarta amb el lema "Vaixells de la mort, fora del port" i el repartiment d’octevetes amb les que es denunciava entre d’altres coses la col.laboració de
l’ajuntament i la Generaluitat en un acte militar i d’exaltació de la guerra i la violència. Més encara quan
aquestes institucions s’han vantat de defensar els valors de la pau i el diàlag, tant al famós fórum de les cultures com a les multitudinaries manifestacions contra la guerra de l’Irak, d’abans de l’elecció del senyor Zapatero.

Durant un parell d’hores s’ha cridat consignes antibel.licistes, fins que una nombrosa dotació de la policia nacional ha efectuat la identificació de tots/es els participants, formant un cordo policial que ha impedit la continuació de la protesta. S’ha donat fí a l’acte col.locant la pancarta a les reixes de Capitania Naval de davant de Colom.

Assemblea Antimilitarista de Catalunya.

Nota: s’adjunta copia del manifest repartit:
LA BARCELONA DE LA PAU NO NECESSITA VAIXELLS DE GUERRA

Aquest matí, a les aigües del port de Barcelona, tindrà lloc l’entrega de la bandera de combat de la fragata "Almirante Juan de Borbón" per part de la infanta Pilar de Borbón, que té com a principal mèrit a la vida el fet de ser germana de l’actual monarca. Mentrestant, encara ressonen a les nostres oïdes les paraules de pau, sostenibilitat i multiculturalitat que el Fòrum propagà amb insistència durant els últims mesos. Molts de nosaltres vam desconfiar del veritable propòsit de les autoritats en convocar aquest magne esdeveniment i, sobretot, de la magnitud del compromís en la promoció i en la defensa del primer d’aquests conceptes: la pau.

Hem de recordar que aquesta ciutat s’ha mobilitzat repetidament en els últims anys en suport de les solucions dialogades als conflictes i rebutjant les veleitats bel•licistes d’aquells que ens volen abocar a la guerra a la primera baixada de les seves expectatives electorals. Les protestes contra la desfilada militar de l’any 2000 (que van aconseguir que aquesta es desenvolupés d’una forma quasi clandestina), l’aposta pel diàleg amb que culminà la manifestació en rebuig de l’assassinat de l’Ernest Lluch i el clam generalitzat contra la guerra de l’Irak són alguna de les mostres del desig de Barcelona d’un món en pau.

Lamentablement, el consistori no té cap intenció de trasl•ladar la seva retòrica al terreny dels fets i de les accions reals en contra de les guerres i d’aquells que se’n beneficien. Al districte 22@, les empreses de la indústria militar reben tot tipus de facilitats per instal•lar-s’hi, Indra (firma tecnològica capdavantera de la indústria militar) va ser una de les patrocinadores del Fòrum i, ara, l’ajuntament acull amb tota la fanfàrria possible l’entrega de la bandera a la fragata "Almirante Juan de Borbón" al port de la ciutat.

Molts creiem que defensar la pau passa per implicar-se en els fets i, també, per un coneixement autèntic del mon en què vivim i de la natura dels seus conflictes. L’Estat espanyol té necessitat de vendre fragates a Xile i a Malàsia per defensar la pau? Ha de destinar 921 milions d’euros en subvencionar la divisió militar d’Izar en el període 2000-2002, i després fer-nos creure que el problema són els 356 milions d’euros que reclama la Unió Europea en concepte de subvencions il•legals a la divisió civil? No és molt més coherent encarregar a les drassanes espanyoles bucs de neteja de costes, d’investigació oceanogràfica o petroliers amb les degudes garanties ecològiques? No, sembla ser que el no va més del pacifisme és ser seu d’un espectacle grotesc on una senyora que no sabem qui és fa entrega d’un drap groc i vermell al seu germà, que quan s’avorreix sobiranament no se li acut una altra cosa que anar-se’n a Romania a matar óssos.

FORA ELS VAIXELLS MILITARS DEL PORT.

TRANSFORMACIÓ CIVIL DE LA INDÚSTRIA MILITAR

Barcelona, 7 de novembre de 2004. Assemblea Antimilitarista de Catalunya.

Comenta este artículo   Volver arriba

Nota: los comentarios ofensivos podrán ser eliminados según nuestros criterios de moderación

   

Comentarios


  • > Acció antimilitarista en contra d’un acte de La Marina espanyola a Barcelona

    2 de enero de 2005, por Flash Gordon

    El de la foto no es militar. Es civil.Volver arriba
Volver a la página Principal
Ver comentarios
Spip Sitio desarrollado con SPIP v1.9.2 , un programa Open Source escrito en PHP bajo licencia GNU/GPL.
Licencia de Creative Commons Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons, mientras no se indique otra cosa.