casco insumissia fusil roto
x
casco insumissia fusil roto

Para ponerse en contacto con nosotr@s envíanos un email a noticias @ antimilitaristas.org.

No paguem la guerra: fem objecció a la despesa militar

Tríptic de la campanya d’objecció a la despesa militar 2014 a València

Tríptic de la campanya d’objecció a la despesa militar 2014 a València

Ni un centim per a l’’exercit

QUÈ ÉS L’’OBJECCIÓ AL PRESSUPOST MILITAR?

És una campanya que els grups pacifistes i antimilitaristes proposen des de 1982 i que porten a terme centenars de persones tots els anys.

A la declaració de l’IRPF, el-la contribuent expressa el seu rebuig al sosteniment de l’’exèrcit i altres cossos armats negant-se a pagar del seus impostos una fracció de diners comparable a la que va a aquestes finalitats segons els pressupostos de l’’Estat, i desvia aquests diners cap a una organització que desenvolupa projectes social i ecològicament beneficiosos.

D’’aquesta manera reclama activament l’’anulació del pressupost militar, i promou la participació social directa en la definició de les prioritats als pressupostos públics.

És un gest cívic i compromés, per la pau, per un món sense guerres, sense exèrcits. És un gest de desobediència civil. No està reconeguda legalment, no hi ha cap casella a l’imprés de la renda. Nosaltres la creem i expliquem les raons. No amaguem la nostra acció.

Hisenda, en uns pocs casos, ens ha reclamat (o s’ha negat a tornar-nos) els diners que hem desviat.

DINERS PÚBLICS: MATAR ÉS MÉS IMPORTANT QUE CUIDAR

- El Pressupostos de l’’Estat per a 2013 destinaven 15.581 milions d’euros per a finalitats estrictament militars (45,18 milions diaris), dels quals només un terç representa el pressupost del Ministeri de Defensa i la resta es troba amagada a 11 dels 12 ministeris restants.

- Si hi incloem els cossos policials i les tasques de control social, la xifra arriba als 23.605 milions.

- La despesa realment executada és sempre superior a la pressupostada.

- Tenint en compte les dades d’anys anteriors, aquesta despesa militarista podria arribar als 34.000 milions d’’euros (el 9,8% dels Pressupostos de l’’Estat).

- A la vegada, les retallades en despesa pública (sanitat, educació, pensions, atur, etc.) previstes per a 2013 eren de 39.000 milons d’’euros.

- Els principals programes d’’investigació són armamentístics, intervencionistes i ofensius. L’’avió de combat Eurofighter, les fragates F-100, el submarí S-80, l’’helicòpter d’atac Tigre, el tanc Leopard, l’’avió de transport militar A400M, i els míssils Taurus i Iris-T, entre d’altres, han rebut des de 1997 15.559 milions d’’euros en crèdits, i la part tornada per part de les empreses que els han rebut no arriba a l’’1% d’’aquesta quantitat.

- El deute públic acumulat per aquests Programes Especials d’’Armament supera ja els 40.000 milons d’euros a pagar fins a 2030.

- El 2013 el govern ha destinat 770 milions d’’euros per a portar a terme o mantindre les operacions militars en l’’exterior, principalment la d’’Afganistan. Aquesta quantitat estava pressupostada inicialment en 14,36 milions.

- Segons dades d’Amnistia Internacional, Espanya és el sisé major exportador d’’armament de tot el món.


Com declarar l’objecció?

NOMÉS SÓN 4 PASSOS

1. Utilitza el programa PADRE que proporciona Hisenda. Fes la declaració de renda normalment fins arribar a l’apartat Quota resultant de l’auto-liquidació (diners que hauries de pagar si no hagueres cotitzat cada mes).

2. Calcula un percentatge, el 9,8%, de la quantitat que tens a la Quota resultant de l’auto-liquidació (aquest percentatge és la fracció dels pressupostos de l’Estat que correspon a la despesa militarista total). Apunta’t el resultat a banda.

3. Continua fent la declaració. Quan arribes a l’apartat Retencions i altres pagaments a compte escriu a la casella d’un dels subapartats que no utilitzes la quantitat de diners que desviaràs de la teua declaració. Com el més important és expressar la nostra negativa a finançar el sistema militarista i no tant la quantitat concreta desviada, tria qualsevol quantitat que vulgues entre 1€ i la xifra que has apuntat al pas 2.

4. Acaba normalment i imprimeix la teua declaració. Als papers busca l’apartat Retencions i altres pagaments a compte que has utilitzat al pas 3, esborra o ratlla l’epigraf de l’apartat i escriu A MÀ Per Objecció a la Despesa Militar.


- L’objecció a la despesa militar és una acció de protesta i no està reconeguda legalment.

- Només en un percentatge molt menut dels casos, Hisenda acaba reclamant-nos els diners que hem desviat.

- Si reps notícies d’Hisenda podem assessorar-te. Dos objectors valencians han recorregut contra Hisenda als tribunals i fet campanya pública per defensar la seua acció comptant amb el nostre suport.

TAMBÉ HAS DE TINDRE EN COMPTE:

- En acabar la declaració, ingressa la quantitat de la teua objecció a la despesa militar en el projecte alternatiu que hages triat. Demana que al concepte del rebut que et donen al banc o caixa aparega objecció a la despesa militar.

- No oblides adjuntar a la teua declaració el justificant de l’ingrés. Queda’t una còpia.

- És convenient que adjuntes també un escrit adreçat al Ministre d’Hisenda enumerant els motius de la teua desobediència. En aquesta carta li comuniques el projecte social que has escollit com a alternativa a la despesa militar i el total dels diners desviats. A la dreta tens un exemple.

MOLT IMPORTANT: Comunica’ns que has fet objecció a la despesa militar i així podrem saber quanta gent som! Amb un simple e-mail és suficient.


Recorda:

- Si la declaració ix A TORNAR, els passos són els mateixos. El resultat serà que Hisenda haurà de tornar-te més.

- Si la declaració és de QUOTA ZERO (Quota resultant de l’auto-liquidació nul·la), tot i que no pots desviar diners (perquè no pagues l’IRPF), pots fer la declaració i incloure un escrit declarant el teu rebuig a la despesa militar.

- Si en comptes del programa PADRE, utilitzes, una gestoria o la cita prèvia per fer els càlculs de la teua declaració, NO L’ENTREGUES ENCARA. Trasllada les dades al PADRE i segueix els passos anteriors.

CONTACTA’NS SI VOLS AJUDA.


DESTINS ALTERNATIUS

Pots fer arribar els diners desviats de la teua declaració a qualsevol organització de la teua confiança. Nosaltres et proposem les següents associacions i projectes. Creiem que mereixen el teu suport perquè:

- Són experiències d’auto-organització de base i independent.
- Defensen la societat i les persones davant violències reals i quotidianes.
- Promouen l’objecció a la despesa militar entre els seus participants.

AA-MOC València (Campanya d’Objecció Fiscal)
www.insumissia.org
3159-0009-96-1662980521 (Caixa Popular)

CEDSALA
Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica
www.nodo50.org/cedsala
0093-0181-93-0000334367 (Banco de Valencia)

PAH València
Plataforma d’Afectades per les Hipoteques
afectadesperhipotecavalencia.org
3058-2287-59-2810304487 (Cajamar)

Campanya pel tancament dels CIES
cies.no.wordpress.com
3159-0036-79-2252985524 (Caixa Popular)

Ràdio Malva (104.9 fm)
www.radiomalva.org
1491-0001-29-2010687412 (Triodos Bank)

Ràdio Klara (104.4 fm)
www.radioklara.org
1491-0001-21-1009475821 (Triodos Bank)

Teuladí
Prevenció, acompanyament i reinserció de la població reclusa i el seu entorn familiar
teuladi.blogspot.com.es
2100-1477-57-0200066299 (Caixa Bank)


MODEL DE CARTA AL MINISTRE D’HISENDA

Nom i Cognoms:
Adreça:
Població:

Sr. Ministre d’Hisenda

Un any més arriba el moment de contribuir amb l’IRPF al sosteniment dels serveis públic, i un any més no podem sinó escandalitzar-nos per la immensa quantia dedicada a la Despesa Militar que, com vosté sabrà, no comprén únicament el pressupost del Ministeri de Defensa, sinó que s’amaga en partides assignades a altres ministeris, resultant en total gairebé el triple de l’oficialment reconegut.

El passat 2013, l’Estat espanyol va pressupostar 15.581 milions d’euros a preparar-se per a la guerra, quantitat comparable amb els pressupostos dels ministeris d’Educació, Cultura, Treball i Afers Socials, i Medi Ambient. Aquests números ens diuen clarament quines són les prioritats per a qui detenta el poder polític: preparar-se per a matar sembla més important que cuidar i educar.

Per tot això, em sume a la campanya d’Objecció a la Despesa Militar, una campanya de desobediència civil noviolenta d’àmbit estatal amb més de dos dècades d’antigüitat que en cada exercici reuneix més i més ciutadans i ciutadanes desobedients, amb el fi d’aconseguir la desmilitarització de la política econòmica i reclamar per als impostos un destí coherent amb valors de solidaritat, pau i justícia, principis bàsics d’articulació social. Per tant, decidim conscient, pública i col·lectivament NO FINANÇAR LA DESPESA MILITAR, no col·laborar amb els exèrcits i demanar la seua desaparició.

No se m’escapa que algunes d’aquestes peticions queden fora de les seues competències. Però altres no. Així doncs, li adjunte el resguard de l’ingrés de la meua quota per Objecció a la Despesa Militar, ________ euros detrets al militarisme i desviats cap a _______________________ (sense afany de defraudar, per tant, com es dedueix de la publicitat donada a la campanya i d’aquesta carta que li remetisc). Amb aquesta quantitat es finançarà un projecte col·lectiu que contribuirà a construir un món més just, solidari i en pau.

Finalment, m’acomiade de vosté convidant-li a realitzar Objecció a la Despesa Militar, perquè desobeir les normes injustes és políticament necessari, democràticament saludable, èticament exigible i, a més, com vosté pot comprovar, està a l’abast de qualsevol de nosaltres.

Atentament,

Signatura


alternativa antimilitarista-moc valència
Roger de Flor 8, baix-dta.
46001 VALÈNCIA
retirada@pangea.org

Més info:
www.nodo50.org/objecionfiscal
www.insumissia.org - www.grupotortuga.com
www.objecciofiscal.org


Tríptic d’Objecció a la Despesa Militar 2014
Alternativa Antimilitarista - Moc
Administración RSS